Titel: Älgjakter.

Meddelare: Torpare, jägare Isak M. Persson  År: 1934

Socken/stad: Liden  By/kvarter: Lidensboda

Larsson i Boda berättade, att han varit med på en älgjakt och älgen hade mycket riktigt stupat. Dom gick hem efter yxor och sådant för att göra upp honom med, men då han kom tillbaka där dom lämnat honom, så var han borta. Dom följde honom i alla fall och fann igen honom på en myr. "Och där stog han, och kom vi honom nära så slog han" sa Larsson. Och gevären hade dom inte med sig. Och dom funderade länge på hur dom skulle göra, men till slut tog dom och fällde en torrtall över honom, och då måste han säga adjö.

Nordiska museet. Frågelista. Jaktens och fiskets folklore. Avskrift av Ulma 8317, 8318, 8319.